Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Dil Okulunda Aile Birleşimi Sınavına Hazırlanın

Dünya Dilleri Merkezi Farkıyla Almanca Aile Birleşimi A1 Eğitimi

Almanca Aile Birleşimi A1 vize sınavı hazırlık kurslarımıza katılın.

Aile birleşimi kursları

Aile birleşimi kursları, halihazırda Almanya’da yaşayan eşlerinin yanına gitmek isteyen ve bunun için Aile Birleşimi A1 Start deutsch 1 sertifikasına ihtiyaç duyanlara yönelik kurslar.

Aile birleşimine yönelik kurslarla öğrencilerimizi iki aşamada Start Deutsch 1 sınavına hazırlıyoruz.

Türkiye’nin en çok tercih edilen ve sınav kazandıran Aile Birleşimi kursu Almanca A1 Start Deutsch 1 olarak en fazla 4 kişilik gruplar oluşturmaktayız. Böylece her öğrencinin bireysel öğrenimi ve kontrolü daha etkili bir şekilde sağlanmaktadır.

Ayrıca istediğiniz gün ve saatlerde eğitim alabileceğiniz, aile birleşimi sınav geçme garantisi verdiğimiz birebir özel ders programlarımız bulunmkatadır.

Almanca aile birleşimi kursu birebir özel derslerde sınava hazırlık süreciniz 1,5 aya kadar düşürülebilmektedir.

Dünya Dilleri Merkezi olarak öğrencilerimize sadece Almanca öğretmekle kalmayıp onları psikolojik olarak da sınava hazırlıyarak aile birleşimi kursunlarında Almanya’ya uyum süreçlerini en kısa süreye düşürebilmek için tüm desteğimizi vermekteyiz.

Aile Birleşimi Almanca sınavlarına hazırlanırken; öğrencinin daha önce eğitim alıp almaması, eğitim düzeyi ve yaş farklılıkları kesinlikle bir engel değildir.

Aile birleşimi Almanca A1 kursu sınıflarımızı oluştururken öğrencilerin eğitim durumlarını, daha önceden eğitim alıp almadıklarını göz ününde bulundurularak öğrenciyi kendisi için en uygun sınıfa yerleştirmekteyiz.

Diğer bir adı da Start Deutsch 1 olan Almanca Aile Birleşimi A1 sınavına hazırlık kurslarımızda sınava yönelik özel çalışmalar yapılmakta, öğrenciler bu sınava girmeden önce benzer bir çok deneme sınavına tabi tutulmaktadırlar.

Almanya vizesi alabilmek için girilecek olan Aile Birleşimi A1 (Start Deutsch 1) sınavı dört bölümden oluşmaktadır.

Konuşma | Okuduğunu anlama | Yazma | Dinleme

Kurs sonunda öğrenciler aşağıdaki becerileri yerine getirebilecek Almanca bilgisine sahip olur.

Mesajları, yapılan duyuruları ve kısa konuşmaları anlayabilirsiniz.

Yazılı kısa mesajlardan, kamuya yönelik bilgi levhalarından ve küçük ilanlardan sizin için önemli olan bilgileri alabilirsiniz.

Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları söyleyebilir ve anlayabilirsiniz.

Basit ve kişisel bilgilere yönelik formları doldurabilirsiniz.

Kısa kişisel mesajlar yazabilirsiniz.

Konuşma sırasında kendinizi tanıtabilir ve size yönelik basit soruları cevaplarsınız.

Günlük yaşamda alışılmış soruları kısa cümlelerle cevaplayabilirsiniz.

Almanca Aile Birleşimi A1 Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular?

Almanca Aile Birleşimi Sınavına hazırlanmam için en uygun materyal hangisi?

Almanca Aile Birleşimi Vize Sınavının içeriği nasıl?

Almanca Aile Birleşimi Sınavı için nasıl kayıt yaptırabilirim?

Almanca Aile Birleşimi Sınava nerede girebilirim?

Almanca Aile Birleşimi Sınav ücreti ne kadar ve ödemeyi nasıl yapabilirim?

Almanca Aile Birleşimi A1 Vize Sınavı için ne zaman kursa başlayabilirim?

Almanya Vizesi Aile Birleşimi A1 Sınavı Nedir?

Aile birleşimi (Alman veya Almanya’da yaşayan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari 18 yaş sınırı geçerli olmaktadır. Böylece erken yaşta zorla evlendirilmiş kadın ve genç kızların Almanya’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadır.

Bununla birlikte bundan sonra, özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan bireylerin Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak için, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekmektedir.

Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin "Eğitim durumunuz nedir?" veya "Bu aralar çalışıyor musunuz"? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin bir şekilde az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar.

Bu, örneğin üniversite ve yüksek okul diploması olan kişiler için geçerlidir. Mülteci statüsüne sahip kişiler, Avrupa Birliği vatandaşları ve Almanya’ya daha önce de vizesiz giriş yapabilen yabancıların eşleri için bazı istisnalar geçerlidir. Alman vatandaşı olan bir eşle yapılan aile birleşiminde de belirli şartlar altında kendi geçimi sağlama şartı aranabilir.

Almanca Uyum Kursu Nedir?

Almanya’da yaşayan yabancıların uyum süreçleri, uyum kursları olarak adlandırılan kurslarla desteklenir. Kurslar, dil öğrenme imkanının yanı sıra yabancılara hukuki, tarihi ve kültürel bilgiler sunan bir yönlendirme kursunu kapsar. Uyum kurslarının gerçekleştirilmesinde bundan sonra, ’talep ve teşvik etme’ ilkesine daha çok önem verilecektir.

Yasada artık kursa başarılı bir şekilde katılma hedefi özellikle vurgulanmaktadır. Böylece bundan sonra giderek daha çok katılımcının sadece bir kursa gitmelerini değil kursu bir bitirme sınavına girerek başarılı bir şekilde tamamlamalarını güvence altına almak amaçlanmaktadır.

Devamsızlık durumunda belli bir yaptırım uygulanması konusunda da tek tip uygulama yolu seçilmiştir. Dolayısıyla kursa, "öngörülen şekilde" katılmama durumunda işsizlik parası (ALG II) yüzde 30 oranında kesilebilir.

Uyumu reddedenler bunun ötesinde 1.000 Avro’ya kadar para cezasına çarptırılabileceklerini hesaba katmak zorundalar.

Aile Birleşimi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Almanya’da veya Hollanda’da yaşayan biriyle (Türk, Alman ya da Hollanda vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘Uyum Yasası’ gereği Almanya’ya veya Hollanda’ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) seviyesinde Almanca / Hollandaca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır.

Kursu bitirdikten sonra sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de merkezi sistem yapılan Almanca / Hollandaca dil yeterlilik sınavına girerek 100 üzerinden 60 puan almak zorundadır. Ancak bu sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.

Yurtdışında yaşayan eşin son üç aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenen evraklar arasındadır.

Almanya’da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekmektedir.

Yurtdışındaki eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekiyor.

Türkiye'de Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliğinde; belediyelerde öngörülen evraklarla işlemler yapılır.

Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise, Alman vatandaşının, Almanya’dan alması gereken evraklar şunlardır.

Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), bu belge en fazla 6 ay için geçerlidir.

Nüfus kayıt belgesi (Uluslararası)

Boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi (Bu belge için su anda 25,- DM harç parası alınmaktadır.) ve Apostille

Almanya’da Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tarafların biri Alman veya çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır.

Başvuru Esnasında Türk Vatandaşları İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri

İkametgah belgesi (Anmeldung)

Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararası

Nüfus kayıt belgesi (Formül 3)

Bosanmış ise, boşanma kararının(kesinleşmiş karar olması gerekir - Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik veya kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi

Vukuatlı nüfus kayıt belgesi

Fotoğraf (1 adet)

Başvuru Esnasında Alman Vatandaşları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Personalausweis aslı ve fotokopisi

Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)

Geburtsurkunde nin bir fotokopisi

Boşanmış ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)

Fotoğraf (1 adet)

Türk Vatandaşı ile Türk Vatandaşının Evliliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında veya Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler, Almanya’da evliliğin birinci şıkkında belirtilenlerle aynıdır.

Çifte Vatandaş Olan (Alman ve Türk) Kişilerin Evliliğinde Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Alman yasalarına göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede (Standesamt) yapılır. Çifte vatandaşlar, evlilik için gerekli belgelerin dışında, Türkiye’den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.

Aile Birleşimi'nin Hukuki Dayanağı Nedir?

Aile birleşimi Fedaral Almanya Anayasasının 6. maddesinde güvence altına alınmıştır. Aile birleşimi yabancılar yasasının 17.-23. maddelerince düzenlenmiştir.

Taraflar Türkiye’de evlenmiş ise ve eşlerden biri Almanya’da ikamet ediyor, oturma ve çalışma hakkı varsa, Türkiye’de ki eş, aile birleşimi amacı ile bulundukları bölgenin Alman konsolosluğuna başvurur.

Başvuru sırasında Türkiye’deki eşin yanında götüreceği belgeler şunlardır.

Pasaport

Nüfus dairesinden alınma evlenme kayıt örneği (Formül 3) Bu belge kendi nüfus dairesinden alınmış olacak. (Nüfus dairelerinin birbirlerine çektikleri fakslar onaylı olması halinde dahi kabul edilmiyor. Belgenin mutlaka aslını vermek zorundasınız.)

Vukuatlı nüfus kaydı

Nüfus cüzdanı

Evlenme cüzdanı ve fotokopisi

Almanya’da oturan eşin buraya (Almanya) ilişkin oturma, çalışma izinleri ve son 3 aylık maaş durumunu gösteren belgeler (Eğer eş Alman vatandaşı ise Alman hüviyet cüzdanının fotokopisi yeterli)

Almanya’daki evin kira sözleşmesi

Gerekli bu belgelerle, Alman Konsolosluğunda "Aile Birleşimi Vizesi" için başvurmanız gerekmektedir.